WEB DE CULTURA D'OROPESA DEL MAR

Estudiantat de Torre del Rei d'Oropesa del Mar participa a la neteja de la Renegà

Imatge de publicació

Amb aquesta iniciativa, que s'emmarca dins del programa Mares Circulares, s'han aconseguit recollir més de 50 quilos de residus

Les Regidories de Turisme i Medi Ambient de l'Ajuntament d'Orpesa del Mar, l'Associació Chelonia i 85 alumnes voluntaris de primer de l'ESO de l'institut Torre del Rei han participat en una jornada de recollida de residus a la platja de la Renegà, una iniciativa organitzada per l'Ajuntament i Coca-Cola amb què s'ha aconseguit recollir un total de 50,293 quilos de residus.

Es tracta d'una acció que s'emmarca dins del programa Mares Circulars, desenvolupat per l'Associació Chelonia, la Fundació Ecomar i l'Associació Abocaments Zero i impulsat per Coca-Cola, que té com a objectiu recollir de les platges, fons marins i entorns aquàtics els residus existents i, sobretot, “sensibilitzar la ciutadania i, en aquest cas concret, els nostres joves sobre la importància de mantenir nets aquests espais”.

Així ho ha explicat el regidor de Medi Ambient, Jordi Llopis, qui ha volgut destacar “la bona predisposició i actitud per part dels alumnes que han participat en aquesta iniciativa, els qui han pogut veure de prop la quantitat de residus dipositats a la platja, sobretot microplàstics i burilles”. Amb tot, Llopis ha revelat que “que en aquesta neteja s'ha recollit la meitat d'escombraries que en accions anteriors, senyal que la conscienciació ciutadana i les tasques de neteja del voluntariat tenen els seus fruits”.

En aquest sentit, la jornada, que ha estat dirigida pel responsable del projecte de l'Associació Chelonia, César Pérez, s'ha centrat en l'actual problemàtica que provoca l'abocament plàstic a l'ecosistema marí. Totes les dades recopilades de la recollida de residus seran utilitzades per l'institut Torre del Rei per desenvolupar el seu projecte titulat 'Mars de Plàstic'.

Cal recordar que el projecte Mares Circulars compta amb el suport del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, a través de la Secretaria General de Pesca, i també contempla la col·laboració civil i ciutadana a través de més de 170 organismes públics i privats entre ajuntaments, ONGs, universitats i associacions.

Anterior
Oropesa del Mar commemora el 25N amb classes de defensa personal, la marxa nocturna i una gimcana
Següent
L'oropesina Ariadna Sitjà, guardonada amb el Premi Concepció Aleixandre a la Dona Científica de la Comunitat Valenciana
Els comentaris estan tancats.