WEB DE CULTURA D'OROPESA DEL MAR

Campanya ConserMar 2023

Imatge de publicació

Campanya de conscienciació ciutadana promoguda sobre reciclatge. Oropesa del Mar darrera parada de la Campanya ConserMar 2023

 

El proper 23 de juliol l'equip de “Reciclar per a ConserMar” s'instal·larà a la platja de la Concha (passeig marítim, davant de l'oficina de turisme) amb l'objectiu de conscienciar els ciutadans sobre els beneficis del reciclatge per al medi ambient i la importància de no abandonar els residus a les platges. 

Aquesta localitat tanca la campanya ConserMar 2023 que des del 29 de juny està recorrent 20 localitats costaneres de tota la Comunitat Valenciana. Es tracta d´una campanya de conscienciació ciutadana sobre reciclatge promoguda per la Conselleria d´Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, i Ecoembes. 

Durant tot el matí l'equip de ConserMar atendrà els ciutadans que s'acostin al seu estand. L'objectiu és informar i fomentar  la recollida selectiva de residus d'envasos generats a l'entorn de les platges (llaunes, brics, envàs de plàstic), a més de cridar l'atenció per frenar les escombraries, és a dir, l'abandonament dels residus a les platges i altres entorns naturals (littering). 

L'acció reforçarà la importància de la separació domèstica d'aquests residus i el dipòsit en els contenidors corresponents per afavorir-ne el reciclatge. Amb això s'ajuda a reduir la contaminació, millorar la qualitat mediambiental i contribuir a l'economia circular dels envasos.

La campanya  ha tingut dues parts una primera que es va desenvolupar  des de el 6 d'abril al 8 d'abril  en què van participar tres municipis de cadascuna de les províncies (Alboraya, El Campello i Benicassim) i una segona que es va iniciar el passat 30 de juny i acaba el 23 de juliol a Oropesa del Mar. 

Reciclar per a ConserMar

La iniciativa persegueix la interacció “cara a cara” amb els ciutadans, que podran acostar-se a l'estand que se situarà davant dels accessos a una platja emblemàtica de la localitat acordada amb els ajuntaments participants, on s'informarà dels beneficis del reciclatge per al medi ambient. A més, se'ls ajudarà a millorar la separació correcta de residus i es resoldran possibles dubtes sobre on i com cal dipositar un determinat residu, fent possible el reciclatge posterior. Aquestes accions in situ permeten arribar al màxim nombre possible de veïns i conscienciar-los que la acció de reciclar l'hem de fer en qualsevol situació i lloc. 

En definitiva, es tracta de Implicar els ciutadans com a agents actius preservadors del patrimoni comú que representen les nostres platges, valorant-les com el que són, un tresor natural en l'ús i el gaudi del qual està basat a més en bona part el nostre desenvolupament econòmic. 

A través de la web www.reciclarPerConserMar.es se podrà conèixer el desenvolupament de la campanya i el dia que l'equip visitarà cada platja. 

 

 

 

Anterior
L'Ajuntament d'Orpesa del Mar instal·larà contenidors per al reciclatge tèxtil
Següent
Mar Flamenc