WEB DE CULTURA D'OROPESA DEL MAR

Oropesa del Mar presenta el seu recorregut medieval nocturn per a la celebració de Sant Jaume

Imatge de publicació

L´associació 9 d´Octubre protagonitzarà l´itinerari el proper dimarts 25 de juliol 

 

L'associació oropesina 9 d'Octubre ha presentat aquesta setmana el cartell anunciador del recorregut medieval nocturn que se celebrarà a la localitat durant el proper dimarts 25 de juliol a les 23.00 h, durant la celebració de les festes patronals en honor a Sant Jaume del 24 al 30 de juny. En aquesta presentació, l'entitat juntament amb la regidoria de Festes, Turisme i Cultura també va donar a conèixer la desfilada que durà a terme a l'octubre i que representa un moment històric de gran importància per a Oropesa del Mar, mitjançant una recreació històrica centrada al segle XIII. 

L'alcaldessa de la localitat, Araceli de Moya, ha destacat el suport que rep l'entitat des del consistori:Es tracta d'una associació que ja sobrepassa el centenar de socis i posa en valor el gran patrimoni històric i cultural de Oropesa del Mar. Per això, estem treballant entre les diferents regidories per aconseguir que les recreacions històriques del municipi siguin un reclam turístic més”.

En aquesta segona edició de l´acte anunciador de la recreació històrica que se celebra el 9 d´octubre, dia de la Comunitat Valenciana, la regidoria de Festes i Cultura ha presentat el recorregut pel qual transcorrerà. El recorregut s'iniciarà des de la parròquia de Sant Jaume i continuarà per C/Pizarro, C/Verge de la Paciència, Avda. l'Estació, C/Leoncio Serrano, C/ De Castelló, C/Ramón i Cajal, C/ Sánchez Pastor, C/Ríos Portilla, fins a finalitzar a la Plaça de l'Església, al cas.

Aquesta iniciativa cultural cada vegada va adquirint més rellevància a tota la província i dins de la pròpia localitat, on els veïns i veïnes que col·laboren amb l'associació 9 d'Octubre participen tant al recorregut, com confeccionant la indumentària medieval o interpretant la música tradicional amb els instruments musicals. 

Anterior
Visites a l'antiga presó
Següent
Obra de teatre “Fakhir Arthur-Kan”